Mijn persoonlijke top 5

We krijgen regelmatig de vraag welk bier we aanraden. Welk bier uit de shop vind je zelf lekker? Euhh, allemaal, moet ik dan bekennen. Maar welke moet je dan kiezen? Er zijn een paar tips die jou kunnen helpen met je keuze.

Als je het leuk vindt om bieren te proeven kan ik je aanraden om een mix van smaken en soorten te kiezen. Natuurlijk kan het zijn dat je bepaalde bieren dan minder vindt smaken, maar dan is het altijd nog om goed te proeven en de smaken te noteren. Je kunt andere bieren nog beter waarderen als je ook weet wat je minder lekker vindt. Voor het bijhouden van welke bieren je lekker vindt kun je bijvoorbeeld Untappd gebruiken, maar een gewoon notitieboekje kan ook erg handig zijn. Het smaakwiel helpt je om je smaken beter te duiden.

Als je toch liever meerdere blikjes of flesjes van één soort drinkt of als je de bieren ook aan gasten wilt serveren, dan moet je wat meer werken voor het maken van een keuze. Wil je alleen blikjes of flesjes of maakt dat niet uit? Als je normaal ook regulier bier drinkt weet je vast wel wat je normaal gesproken lekker vindt. Hiermee kun je al een filter aanbrengen op de bieren die je wilt drinken.

De “gemakkelijkste” bieren zijn de blonde/pils bieren. Die zijn vaak minder uitgesproken. De (Pale) Ales en Amber bieren komen hier dicht in de buurt. Ze zijn iets meer uitgesproken en donkerder qua kleur. Populair en ook lekker om te proberen zijn daarnaast de vaak iets bitterdere IPA’s. En ook de tarwebieren (Weizen/wit) blijven erg populair. Als je iets verder wilt experimenteren wat je lekker vindt, dan raden we de sours en donkere bieren aan. Deze zijn relatief nieuw in het alcoholvrij aanbod en smaken ook erg goed. Als laatste zijn de fruitbieren de afgelopen jaren ook verder ontwikkeld en is het niet meer allemaal de zoete troep van een paar jaar geleden. Hier zitten ook hele gave bieren tussen.

Gelukkig verschillen smaken dus hoeft mijn top 5 niet die van jou te zijn. Daarnaast wisselt mijn lijstje favorieten nog wel eens dus het kan volgende week zomaar weer anders zijn. Maar als je het mij nu vraagt is mijn top 5:

1. Omnipollo - Nyponsoppa

2. Coast Beer Co - Sabro IPA

3. Tanker - SaunaSession

4. Wispe - 0,5% IPA

5. Cervisiam - Designated Driver

Eigenlijk bestaat mijn top 5 uit 100 bieren maar als ik dan toch moet kiezen komen deze toppertjes er nu uit.

En als je toch niet zelf kunt kiezen helpen we je natuurlijk altijd erg graag met het maken van je keuze. Mail, app of bel ons en we helpen je met plezier.


Proost!

124 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven