top of page

Duurzaamheid

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid zit in ons DNA. Bij alles wat we doen denken we na in hoeverre het invloed heeft op het milieu en hoe we dat zo weinig als mogelijk kunnen belasten.

 

Ben je benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder!

Teedawn Lemon Weizen met bomen op de achtergrond

1 BESTELLING = 1 BOOM
= 314 KG CO2 OPNAME

Het is heel eenvoudig: voor elke bestelling die gedaan wordt, planten wij één boom. Op die manier compenseren wij voor de uitstoot van CO2 die vrijkomt tijdens het verzenden van de pakketten.

 

De bomen worden geplant in samenwerking met partner Trees For The Future en helpen onder meer bij het beschermen van de bodem, het vergroten de biodiversiteit en bieden werk voor de lokale bevolking.

Wil je weten hoe Trees For The Future werkt, check dan onderstaande 19 minuten durende film. Heb je meer vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

WE GOOIEN (BIJNA) NIKS WEG

Het kan voorkomen dat een biertje uit onze shop tegen de houdbaarheidsdatum aanloopt. Of dat we een blikje met een deuk binnenkrijgen bijvoorbeeld.

Omdat er in principe niks mis is met deze bieren en gewoon nog lekker zijn willen we ze liever niet zomaar weggooien. Daarom bieden we deze producten met mooie korting aan in onze website. 

Alle bieren die wij verkopen hebben een minimale houdbaarheid van 3 maanden. Alle bieren met een kortere houdbaarheid kunnen op deze pagina gekocht worden tegen scherpe prijzen.

Check onze alcoholvrije bier aanbiedingen hier

MIKKELLER.webp
green recycle arrow

RECYCLING VAN KARTON

Wij krijgen onze bieren aangeleverd in kratten, die natuurlijk weer terug gaan naar de brouwers, maar ook vaak in kartonnen dozen. Zoveel mogelijk van deze dozen proberen wij te gebruiken als verzenddozen. Zo hoeven we het niet weg te gooien en hoeven we minder nieuwe verzenddozen te bestellen. Wat weer bijdraagt aan een kleinere ecologische footprint.

HUBBEL

Niet alle bieren kunnen opgeslagen worden op de Hellingweg. Daarom huisvesten wij sommige bieren bij onze partner Hubbel. Met hun zero emissie service krijgen wij ze op een verantwoorde manier toch bij ons geleverd.

bottom of page