top of page

BIERSOORTEN

Er zijn ontzettend veel soorten alcoholvrij- en alcohol arm bier. Bij OnderNulPuntVijf verkopen bieren in de range 0.0%  t/m 0.5%.

Op deze pagina leggen we uit wat de verschillende stijlen zijn, hoe je ze kan herkennen en helpen wij jou om erachter te komen wat jouw favoriet is. Ga je dus voor een lekkere IPA (India Pale Ale) of toch liever voor een Witbier? De keuze is reuze!

ALLE BIERSOORTEN BIJ ONP5

IPA / NEIPA

IPA staat voor India Pale Ale. Aan deze van oorsprong Engelse bierstijl wordt veel hop toegevoegd. Dit geeft een volle en bittere smaak. Voor alcoholvrij bier is dit een goed type omdat dit de afwezigheid van alcohol maskeert. Ook proef je vaak tonen van citrus terug in IPA's en zijn het wat creatievere bieren. 

FRUITBIER

Als je van wat zoetere bieren houdt dan is een fruitbier zeker wat voor jou. Dit wordt ook wel een biermix genoemd. Het bier wordt vaak gemengd met fruitsap voor een zoetige of zurige smaak. 

GINGERBEER

Gemberbier is een gefermenteerde drank van gember, gist en suiker. Het heeft een verfirssende en pittige smaak. 

PALE ALE / AMBER BIER

Pale Ales worden gebrouwen met lichter geroosterde 'bleke' mouten. Ze zijn iets lichter van smaak dan de IPA's. 

PILS / LAGER / BLOND

Blond is een zeer goed toegankelijk biertype, vaak met de zoete, fruitige en licht kruidige tonen van Belgische gist. Het lichte, zoete moutkarakter is ook kenmerkend voor Blond.