Geen Heineken® 0.0 in onze shop

We hebben heel veel (meer dan 100!) lekkere bieren in de shop. Maar de lekkerste bieren betekent natuurlijk ook dat de minder lekkere bieren er niet in komen. Hoe doen we dat? Nou, alle bieren in onze shop worden zelf geproefd. En daarnaast kijken we in Untappd ook heel kritisch naar de reviews.


Om te beginnen gaan we geen (in ieder geval voor Nederland) mainstream alcoholvrije bieren in ons assortiment opnemen. Heineken 0.0, Grolsch en Bavaria kun je beter en goedkoper in de supermarkt kopen. Dat betekent niet dat deze bieren allemaal niet lekker zijn, maar heel bijzonder zijn ze niet. Ze zijn gemaakt voor een groot publiek en zijn daarom qua smaak vaak ook minder uitgesproken.

Zelf proeven doen we door dagelijks één of meer koude biertjes open te trekken en kritische te proeven wat we ervan vinden. Door onze ervaring met het proeven van bieren, met en zonder alcohol, weten we inmiddels aardig goed in te schatten welke bieren van goeie kwaliteit zijn en welk bier nog verdere ontwikkeling kunnen gebruiken. En helemaal bij alcoholvrije bieren is het verschil erg groot. Door het zeer complexe productieproces verslikken een heleboel brouwerijen zich nog wel eens. Dus die rotte appels halen we er al voor je uit.

Als we bieren uit Polen, Scandinavië of de Verenigde Staten halen kunnen we vooraf vaak zelf minder goed inschatten wat lekker is of niet. Vaak moeten we vooraf beslissen welke bieren we gaan verkopen, zonder ze zelf geproefd te kunnen hebben. Dan is Untappd een goeie bron voor ons. Hier staan, in ieder geval bij bieren die al langer in productie zijn, reviews van waar we iets mee kunnen. Maar de bijzin hiervoor zegt het al; vaak zijn de bieren nog erg nieuw en blijft het ook voor ons gissen. In dat geval bestellen we in eerste instantie altijd maar een kleine hoeveelheid zodat bij tegenvallende smaak de “schade” niet groot is. Één keer is het voorgekomen dat we moesten besluiten om het ingekochte bier toch niet te verkopen, omdat het niet lekker genoeg was.

Onze missie blijft om iedereen kennis te laten maken met de lekkerste alcoholvrije en -arme bieren uit de hele wereld.

En bijkomstigheid van deze aanpak is dat alcoholvrije bieren structureel lager gewaardeerd worden op Untappd. Zeker de alcoholvrije bieren van gerenommeerde craft breweries komen er nog wel eens bekaaid vanaf omdat de kopers geen alcoholvrij had verwacht en/of niet gewend is om alcoholvrij bier te drinken. Dat betekent dat we extra kritisch zijn bij de waarderingen van deze bieren. We zoeken hierbij ook regelmatig contact met de mensen die hem zelf geproefd hebben en ons kunnen adviseren. Aan de andere kant hadden een aantal Poolse bieren zo’n hoge scores op Untappd dat het verdacht was. Maar nadat we ze zelf geproefd hadden kwamen we erachter dat ze toch echt op waarheid waren gebaseerd. Er komen binnenkort weer een aantal gave exemplaren van in de shop.

Dus goed om te weten voor elk biertje dat in onze shop staat, er minimaal 2 andere niet in staan. Onze missie blijft om iedereen kennis te laten maken met de lekkerste alcoholvrije en -arme bieren uit de hele wereld. Mocht je nog tips voor ons hebben, laat het ons weten.

Proost!

73 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven