top of page

Word je dronken van alcoholvrij bier?

Updated: Jan 21, 2023

Een vraag die wij in eerste instantie met néé zouden beantwoorden, maar na wat research vonden we het toch leuk om hier iets over te schrijven.


Dronken zijn, wat is dat?


"Dronkenschap is een lichamelijke en psychische toestand waarbij sterke gedragsveranderingen optreden door een teveel aan alcohol in het bloed." (Wikipedia)


Om dronken te zijn moet je dus, volgens de geleerden, alcohol in je bloed hebben en moet je gedrag ten opzichte van je "normale" gedrag veranderen.


Wanneer je 0.0% bier drinkt, dan komt er geen alcohol in je bloed. Wanneer je bier drinkt met een maximaal percentage van 0,5% (normale consumptie) , dan is dat lichamelijk niet voldoende om hier dronken van te worden. Toch is er een belangrijke twist..


Wanneer je alcohol drinkt, dan wordt er in je hersenen een geluksstofje aangemaakt. Een soort beloningsstofje. Hierdoor kun je je anders gaan gedragen, maar wordt je er ook een stukje meer ontspannen van. Wetenschappers hebben ontdekt dat dit beloningsstofje ook aangemaakt wordt wanneer je alcoholvrij bier drinkt. Om die reden is het ook niet in alle gevallen verstandig om alcoholvrij bier te drinken wanneer je kampt met een (ex-)alcoholverslaving. Daarentegen is het wel een fijne bijkomstigheid voor mensen die minder willen drinken, bijvoorbeeld omdat ze gezonder willen leven.


Ontspannen van alcoholvrij bier

Mocht je nog niet voldoende ontspannen raken van een koude alcoholvrije rakker, dan kun je kiezen voor een biertje van Impossibrew. Dit Engelse biermerk voegt kruiden toe aan hun bier zodat de drinker beter kan ontspannen. Het begon allemaal bij Mark, een jonge bierliefhebber die in verband met gezondheidsredenen moest stoppen met drinken. Hij zocht verschillende alternatieven om te ontspannen, om in dat bekende alcohol-roesje te belanden. Hij stuitte op een Japans artikel uit 1211 over ontspannende kruiden voor lichaam en geest. Hoewel velen hem vertelden dat wat hij wilde brouwen "impossible" was, liet het hem niet stoppen. Een aantal jaren, awards en crew leden verder brengen zij een lager en pale ale op de markt waar je dus lekker "relaxed" van wordt. Dan hoef je dus niet meer langs de Holland en Barret, maar trek je gewoon een Impossibrew open.






115 views0 comments
lervig pineapple alcoholvrij

BELOWZERO POINT FIVE
BLOG

bottom of page