top of page

Dit zijn jullie favoriete bieren van 2022

Alcoholvrij bier is razend populair, dat weten we allemaal. Maar welke bieren zijn er dit jaar het meeste door jullie besteld? Voor deze kerst-editie doken wij in de statistieken en gingen wij op onderzoek naar de meest verkochte (en lekkerste) bieren van 2022. Kun jij raden welke brouwerij maar liefst 4 maal in de top tien staat?


Guinness Draught - 0.0 % ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.1

Land: Ierland


Met stipt op nummer 1 staat dit jaar Guinness 0.0. Van dit bier konden jullie geen genoeg krijgen! Deze Ierse stout zit bomvol koffie en heeft een geroosterde smaak die bijna identiek is aan de smaak van de variant mét alcohol. Als je je afvraagt wat je hoort als je met het blik schud, dan is dat een "widget," een plastic balletje gevuld met stikstof die zorgt voor een romige schuimkraag.



2. La Trappe Nillis - 0.0% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.1

Land: Nederland


Op nummer twee vinden wij de La Trappe Nillis: het allereerste alcoholvrije Trappistenbier. Als je dacht dat La Trappe een Belgisch bier was, is niks is minder waar. Dit bier wordt "gewoon" gebrouwen bij brouwerij de Koningshoeven nabij Tilburg. Het is een mooi zoetig amberbier wat niet onderdoet voor een heerlijke alcoholvrije herfstbock.



3. Brulo - 7 Grain Hop DDH IPA 0.0% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.5

Land: Groot-Britannië


Voorheen heette deze brouwerij Coast, maar nu gaan zij door het leven onder de naam Brulo. Deze brouwerij brouwt enkel alcoholvrij en die kennis en expertise proef je terug in al hun bieren. Deze IPA is gehopt met zeven hopsoorten en zeven graansoorten waardoor het bier extra fruitig karakter heeft.


4. Vandestreek - Playground IPA 0.5% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.3

Land: Nederland


Op nummer vier staat de Playground IPA van Vandestreek. Dit is wellicht de aller bekendste non-ipa van Nederland en is in menig café te bestellen. Wij geloven dat dit bier ervoor heeft gezorgd dat mensen dachten: "Goh dat alcoholvrije bier is zo slecht nog niet." En dat issie zeker niet. Een heerlijke fruitige IPA die stukke minder maltig is dan menig alcoholvrije fabriekslager.


5. Brulo - Dry Hopped Stout 0.0% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.3

Land: Groot-Britannië


Het tweede bier van Brulo in deze top 10 en dat is absoluut terecht. Dit is geen IPA en geen stout. Of dit is het allebei. Het is een drooggehopte stout. Een lichte body met een geroosterde smaak zoals je die gewend bent van een stout met tonen van toffee en caramel. Het is daarmee ook Brulo's eerste donkere bier en wat ons betreft niet de laatste.


6. Brulo - Lust for life 0.0% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.4

Land: Groot-Britannië


We blijven nog even in de Brulo's want ook op nummer zes is er een IPA van deze brouwerij te vinden. Deze Lust for life is dubbel gehopt. Dat geeft een rijke smaak in de neus en prikkelt gegarandeerd je smaakpapillen. Een echte allemansvriend doordat hij bitter en doch fruitig is en zoals alle bieren van Brulo helemaal 0.0 om zorgeloos van te kunnen genieten.


7. Brulo - Sabro Galexy 0.0% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.5

Land: Groot-Britannië


Aan al het goede komt een end, zo ook aan de Brulo's in deze top tien. Op numero zeven vinden wij wederom een dubbel gehopte IPA van Brulo gehopt met (de naam zegt het al) Sabro hop. Om dit te kunnen proeven moet. jewel een kenner zijn. Als je geen kenner bent, dan is dit gewoon een heerlijk frisse IPA waar je nog wel een tweede van lust.



8. Thrive - Recovery IPA 0,5% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 2.8

Land: België


Het eerste sportbier van deze lijst is te vinden op nummer 8. Dit bier werd ontwikkeld door de Universiteit van Leuven en bevat maar liefst 10 gram proteïne. Perfect dus om bij te komen van het sporten of van een avond waar je net iets te lang bent doorgezakt. Het Belgische wielerteam zweert erbij en dat wil wat zeggen.


9. Van Moll - Wanderlust 0.5% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.2

Land: Nederland


Op nummer acht staat deze Wanderlust van brouwerij van Moll uit Eindhoven (de gekste!!). De stad van de innovatie, en dat proef je terug in deze geweldige IPA. Het verbaasd ons overigs niet dat er veel IPA's in deze lijst zijn te vinden. Door de flinke dosis hop (in vergelijking met lagers) is het bier een tikkeltje bitter en niet te zoet.


10. Lindeboom - Radler Kers 0.0% ABV

Untappd Score (wereldwijd): 3.2

Land: Nederland


Op de laatste plek eindigen is vaak niet goed, behalve als het de top tien van best verkochte bieren van 2022 is. Deze kersen radler van brouwerij Lindeboom uit Limburg heeft veel weg van een kriek en heeft een bijzonder prettig zuurtje. Tim, als je dit leest, misschien heeft dit bier de lijst gehaald door jouw inzet.




Nog meer veelbelovende bieren in de spotlights

Zo dat was hem weer jongens, wat een geweldig jaar met zo veel mooie nieuwe bieren. Als we jullie aandacht nog even vast kunnen houden dan delen wij graag nog een paar bieren met jullie die deze top tien niet gehaald hebben, maar wel kneiter hoog werden gescoord door Untappd gebruikers. Voor de sceptici: ja het klopt dat deze (nieuwe) bieren nog relatief weinig check-ins hebben, maar als de early addopters zo positief zijn over je bier dan verdien je het om bij ons in de spotlights te staan.


Mash Gang - Stadium Craft 0,5% Land: Engeland Untappd Score wereldwijd: 3.9


Mash Gang - Rad Gold 0,5% Land: Engeland Untappd Score wereldwijd: 3.9


Mash Gang - Chug Gold 0,5% Land: Engeland Untappd Score wereldwijd: 3.8


Mash Gang - Anxiety Saint 0,5% Land: Engeland Untappd Score wereldwijd: 3.8


Lowtide - Simmer Down 0,5% Land: Engeland Untappd Score wereldwijd: 3.8


Galea - Holy Roasty 0,5%

Land: België

Untappd Score wereldwijd: 3.5



Benieuwd geworden naar alcoholvrij bier? Wij hebben in onze shop meer dan 200 soorten uit 25 verschillende landen. Het complete aanbod vind je hier.


103 views0 comments
lervig pineapple alcoholvrij

BELOWZERO POINT FIVE
BLOG

bottom of page