top of page

Bestel jij ‘s werelds eerste boek over alcoholvrij bier?

Begin december ligt het boek ‘0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen’ in de boekhandels. Het gaat op onderzoek in de wereld van het bier dat recentelijk fikse groeicijfers laat zien: voor tenminste 99,5% ontdaan van alcohol. Het boek bewijst: (vrijwel) alcoholvrij bier is het Youp van ’t Hek-effect voorbij en bezig volwassen te worden. Speciaal voor liefhebbers van alcoholvrij bier heeft Ondernulpuntvijf.com nu een exclusieve aanbieding.

In België is een veelgehoorde reactie op het verschijnsel alcoholvrij bier: “Dat is als een bh aan de waslijn: het beste is eruit.” Voor de auteur was een boek over bier zónder alcohol zeker niet vanzelfsprekend. Zijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld toen hij ontdekte dat alcoholvrij bier voor brouwers het aller moeilijkste is om te maken. Daar komt bij dat bier zonder alcohol onder liefhebbers van de oudste alcoholische drank van de mensheid zorgt voor grote controverse. Kortom: ingrediënten voor een spannend verhaal.

Voor brouwers het moeilijkste dat er is

Het boek ‘0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen’ vertelt de fascinerende geschiedenis van de zoektocht van brouwers naar bier waar je zo veel van kunt drinken als je wilt. Daarnaast belicht het hoe alcoholvrij bier wordt gebrouwen. De auteur zocht daarbij ook een aantal brouwers op om van hen te horen waar ze tegenaan liepen bij het ontwikkelen van een alcoholvrij bier dat voldoet aan de verwachtingen. Daarbij sprak hij onder meer met Heineken-hoofdbrouwer Willem van Waesberghe maar ook met Ronald van de Streek.

Biersommelier en auteur Frits Dunnink
Auteur en biersommelier Frits Dunnink proeft een van de ruim 100 < 0,5% bieren getest en beoordeeld voor zijn boek.
Ruim 100 alcoholvrije bieren getest en beoordeeld

Een beknopt, niet representatief onderzoek op internet laat zien dat ‘0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen’ zomaar eens ’s werelds allereerste boek over het onderwerp zou kunnen zijn. Het gaat ook over smaak. Auteur Frits Dunnink testte en beoordeelde samen met zijn proefpanel meer dan 100 bieren in het segment < 0,5% alcohol uit Nederland, België maar ook andere Europese landen. Al die bieren kregen een cijfer en een korte proefnotitie. Het resultaat bewijst dat bier (vrijwel) zonder alcohol niet alleen meer is voorbehouden aan de doorzetters. In geuren en smaken is er een wereld aan positief verrassende, lekkere dingen te ontdekken.


Het Belgische magazine Knack wijdde aan het begin december verschijnende boek alvast dit artikel (gratis te lezen na eenmalige registratie).


Exclusief bij Ondernulpuntvijf.com

Voor liefhebbers van het lekkerste alcoholvrije bier heeft Ondernulpuntvijf.com een exclusieve deal. Als je het boek hier bestelt, krijg je het thuisgestuurd gesigneerd door de auteur. Naar verwachting komt het boek als nu bestelt in de eerste week van december jouw kant op.

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page