Alcoholvrij speciaal bier blijft booming

De terrassen zijn weer open, de zomer is begonnen☀️. We mogen weer! En daar blijven we onze alcoholvrije bieren bij bestellen. Het aantal mensen dat alcoholvrij bier drinkt is ten opzichte van vorige jaar stabiel gebleven. Maar het aantal mensen dat speciaal bier drinkt, ook wel craft bier genoemd, is significant gegroeid. In combinatie kunnen we zeggen dat ook de niche van alcoholvrije speciaal bieren groeit.


Afgelopen week is het jaarlijkse rapport van de Nationaal Brouwers verschenen. Daarin staat dat bijna helft van de bierdrinkers (47%) in Nederland minimaal één keer per maand een alcoholvrij bier drinkt. Bij vrouwen is dat inmiddels al meer dan de helft (53%).

In het rapport van 2019 bleek nog dat van de bierdrinkers die wel eens alcoholvrij, alcoholarm of laag alcoholisch bier drinkt de meerderheid zegt dit nu vaker te drinken dan twee jaar geleden. Daarbij gaat nog wel de voorkeur uit naar 0,0% bieren. Het zijn vooral de mannen die hier een stuk koppiger in zijn dan de vrouwen. Waarschijnlijk is de onbekendheid van de gezondheidseffecten van <0,5% bier hierop van invloed.


Jaren geleden was er alleen pils en witbier in een alcoholvrije variant. We zien nu ook steeds meer 0.0 speciaalbieren op de markt.

Lucie Wigboldus, directeur van belangenvereniging Nederlandse Brouwers

Nog een paar mooie feiten:

- Één op de 20 bieren is inmiddels alcoholvrij

- Alcoholvrij in de horeca groeit zelfs met 24%

- Alcoholvrije bieren worden ook steeds vaker op de tap aangeboden


En natuurlijk vind ik het niet gek dat Alcoholvrij speciaal bier meer gedronken wordt. Ze worden ook steeds lekkerder en het aanbod groeit dagelijks. Kijk maar eens in de shop, daar kun je ze allemaal kopen 😉.

Proost!

83 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven