Het ideale bierglas?

Bijgewerkt op: 20 jul 2020


Als ik de vraag krijg wat het ideale bierglas is, dan is daar niet een eenduidig antwoord op te geven. Iedereen moet zijn bier drinken uit het voor hem of haar beste glas. Dat is voor alcoholvrij bier niet anders. Dus of je nu het liefste uit een vaasje, een fluitje of een kelk drinkt is helemaal aan jou. Sommige brouwerijen raden zelfs aan om hun bier uit de fles of uit het blikje te drinken.


Maar het bierglas dat ik zou aanraden is de TeKu. Dat is een glas dat ontwikkeld is door de excentrieke Italiaanse bierbrouwer Teo Musso. Met zijn brouwerij, Baladin, brouwt hij sinds 1996 uitzonderlijk goeie bieren. In het door wijn overheerste Italië weet hij zijn brouwerij uit te laten groeien tot één van de top craft breweries in Italië. Tot op heden helaas nog zonder alcoholvrije variant.


Eén van de grote frustraties van Teo Musso was dat hij geen goed glas voor zijn bier kon vinden. Daarop ging hij met zijn vriend en Belgisch bier specialist Lorenzo Dabove (bijnaam Kuaska) op zoek naar het ideale glas. Dat resulteerde in 2006 in de geboorte van de TeKu, vernoemd naar de beide bedenkers.


Het glas is ideaal voor bier omdat het lekker vast te houden is en omdat door de vorm zowel de geur als de smaak optimaal beleefd worden. En daarnaast ziet het er ook nog eens heel mooi uit.


Ondertussen is het glas wereldwijd bekend geworden en wordt het door steeds meer (craft) brouwers gebruikt als basisglas. Het is intussen ook op meerdere plaatsen verkrijgbaar. Maar de mooiste vind ik zelf de glazen van Rastal. Deze glazen laten je alcoholvrije bier nog lekkerder smaken.


Proost!


#alcoholvrij #bier #alcoholfree #nonalcoholic #beer #TeKu #bierglas #beerglass #baladin

95 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven