top of page

Top 10 beste alcoholvrije biermerken ter wereld

Dat de kwaliteit en smaak van alcoholvrij bier steeds beter wordt hoeven we niet te vertellen. Steeds meer mensen ontdekken en waarderen dit. Het bewijs vind je in onze webshop. In deze blog richten we ons op de alcoholvrije brouwer. Hoewel het totaal nog klein is, groeit het aantal brouwers dat alleen alcoholvrij bier maakt. Dit zijn de echte frontmannen en -vrouwen in hun streven om betere alcoholvrije bieren te krijgen. en daar hebben we een top 10 van samengesteld. Wie zijn zij? We kwamen tot een top 10 met de beste alcoholvrije bierbrouwers ter wereld. Natuurlijk kunnen we discussiëren over wie hier wel en niet mag zijn. We zijn natuurlijk benieuwd naar jouw input en standpunt.


We beginnen met een van onze persoonlijke favorieten in de lijst is deze contractbrouwer uit Bath in het VK. Opgericht door Rob en Dave in Corona-tijd maken ze geweldige alcoholvrije bieren en hebben ze uitgesproken en hilarische blikontwerpen. Hun beste bier (tot nu toe) is hun “Who let the bees Stout” wat al een samenwerking was met C84 Brew Co. Helaas niet meer verkrijgbaar.



9 Nirvana Brewery

Direct gevolgd door een ander Brits merk uit Oost-Londen is deze geweldige kleine brouwer uit Oost-Londen. Waar Ellen en haar team haar eigen bier brouwen waarmee ze begon toen haar vader op zoek was naar een lekker koud biertje, maar geen alcohol meer mocht drinken. Het resultaat is een geweldige lijn veganistische bieren.


We vliegen naar de westkust van de VS om Two Roots Brewing Co te vinden. Begonnen met experimentele brouwsels (met cannabis als ingrediënt) en slanke blikjes, groeiden ze nu uit tot een volwassen brouwer met een mooi assortiment bieren van hoge kwaliteit. En, zoals de regio van hen verlangt, snel groeiend.


We blijven in het land van de gratisen en gaan naar St. Louis waar de alcoholvrije Jeff Stevens deze brouwerij in 2017 oprichtte. Ze focussen op bieren van hoge kwaliteit en verhogen het welzijn. Hun kenmerkende bier is de Victory Citrus Wheat waar ze extra elektrolyten in doen. Wat het een geweldig sportherstelbier maakt.


Deze "new kid in town" komt uit het noorden van Italië en produceert alcoholvrij bier van hoge kwaliteit met lokale ingrediënten. Ze hebben nu twee varianten maar breiden hun assortiment binnenkort uit. In het land van wijn en sterke drank is dit een gewaagde zet. Maar het lekkere bier proeven en de enthousiaste Maria haar verhaal horen vertellen wordt vast een succes.


Triatleet Stijn Panis was brutaal genoeg om een ​​reeks bieren in Belgische stijl uit te brengen zonder de alcohol. Er staan ​​nu 5 bierstijlen op het menu, waaronder een alcoholvrije tripel, die nog steeds uniek is in de wereld. Sinds 2019 is dit merk een niet te missen onderdeel van de alcoholvrije bierscene en zal dat zeker nog lang blijven.


De rebel in de alcoholvrije bierscene is Mash Gang. Een stel vrienden begon tijdens de 1e lockdown met het brouwen van NOLO-bieren en nu leverden ze al meer dan een dozijn verschillende bieren. Allemaal geweldige kwaliteit en smaak. Ze zijn erg actief op sociale media en creëren een grote buzz rond hun merk. Je kunt deze jongens niet missen.


3 Zero Point

Ja! Er staat een Russische brouwer in onze lijst. Zero Point startte een alcoholvrije brouwerij in het hart van het land van de wodka, en als ze het doen zoals Zero Point dat doet, moeten ze in onze top 10 staan. Hopelijk mogen we ze snel weer verwelkomen in onze winkel.


Het best verkochte en meest verspreide alcoholvrije bier in het VK is het bier van Rob Fink en James Kindred. Sinds 2016 brouwt het een breed scala aan prijswinnende bieren en de memorabele collabs-serie met gerenommeerde brouwers uit verschillende Europese landen. En letterlijk over de hele wereld verkrijgbaar, van Canada tot Australië. Deze jongens worden groot!



De nummer één in onze lijst is Athletic Brewing uit de VS. Bill Shufelt en John Walker begonnen deze brouwerij in Stratford, die werd gevolgd door een vestiging in San Diego. Een briljante zet is hun pilotprogramma waarin ze slechts een klein aantal blikjes van een nieuw bier produceren en verkopen. Op basis van de reacties van de klanten wordt het bier onderdeel van het kernassortiment of zien we het nooit meer terug. Hun bieren staan ​​in de top van de best beoordeelde alcoholvrije bieren ter wereld.


Een speciale shout out gaat naar BRULO. De Schotse brouwer, voorheen bekend als Coast, heeft een reeks schitterende IPA's, die door De Proef in België worden gebrouwen. Hun fabuleuze recept van een 0.0 en vegan bier verbaast mensen nog steeds hoe een alcoholvrij bier kan smaken. Hun single hop-serie is een briljante manier om meer te leren over dit essentiële ingrediënt van deze magische drank.

En natuurlijk kunnen we deze blog niet afsluiten zonder aandacht te besteden aan de geweldige brouwers die geweldige alcoholvrije bieren maken, maar focus je niet op deze categorie. Om er maar een paar te noemen: Brewdog (VK en VS), Untitled (VS) vandeStreek (Nederland), Kehrwieder Kreativbrauerei (Duitsland) en Funky Fluid (Polen). En deze lijst is natuurlijk nog veel langer. Maar misschien vermelden we ze in een volgende blog.

208 views0 comments
lervig pineapple alcoholvrij

BELOWZERO POINT FIVE
BLOG

bottom of page