Na Dry January volgt Dry Day

Dry January is alweer een week voorbij, dus de deelnemers zullen inmiddels alwel weer hebben genoten van een regulier biertje of wijntje. Maar hoe hou je de goede gewoonte van niet of minder drinken het beste vast. Daarvoor introduceren we #DryDay.

Zoals de nieuwjaarsduik al een jarenlange traditie is en deze pas echt zichtbaar werd met de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Zo lassen heel veel mensen al jaren een alcoholvrije periode in en heeft dit met de opkomst van Dry January en IkPas een gezicht gekregen. Afgelopen januari hebben zich meer dan 40.000 deelnemers ingeschreven voor de IkPas challenge.


Maar hoe nu verder? Het grootste succes van een alcoholvrije periode is dat je een afspraak met jezelf maakt. Jij bepaalt wanneer je begint, hoe lang je niet drinkt en wat je wel of niet goed vindt. Is bijvoorbeeld een alcoholarm bier van 0,5% geoorloofd of niet. Pas als je goede afspraken met jezelf maakt dan ben je eerder geneigd om je daaraan te houden.


En daarom kun je, om de goede lijn vast te houden, het beste afspraken met jezelf maken over welke dagen van de week je wel een drankje doet en welke dagen niet. Zeker als je geneigd bent om elke dat een biertje of wijntje of zelfs iets sterkers te drinken, dan is zo’n afspraak geen sinecure. Maar ook als je om welke reden dan ook helemaal niet meer drinkt, dan kun je daar ook af en toe wel wat hulp bij gebruiken.


Met Dry Day (#DryDay) geef je aan dat je die dag of dagen geen alcohol drinkt. Zijn de doordeweekse dagen jouw Dry Day’s? Of alle dagen, behalve 1 dag in het weekend. Of als je het lastig vindt om überhaupt niet te drinken, dan begin je gewoon met één dag. Maar maak die afspraak met jezelf en hou je eraan. En natuurlijk helemaal aan jou als je wel een alcoholvrij biertje drinkt op je Dry Day. Maar als je dat wilt kunnen wij je daar natuurlijk heel goed aan helpen.


De term Dry Day is afkomstig uit India. Daar zijn zelf drie nationale Dry Day’s per jaar waarop geen alcohol verkocht en geserveerd mag worden. Daarnaast zijn er nog regionale wetten die bepalen dat sommige dagen de drankwinkels dicht moeten zijn, maar er wel drank in hotels en restaurants geserveerd mag worden. Zo wordt het land bijvoorbeeld ook tijdens verkiezingen droog gelegd.


Succes met het bepalen van jouw eigen Dry Days.


Proost!

#DryDay

45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven