Maximus introduceert alcoholarm Aurora Blond 0.30% met knipoog naar Utrecht

Maximus Brouwerij introduceert vandaag haar alcoholarme blond bier Aurora op fles met slechts 0,30% alcohol. Het alcoholpercentage van het bier verwijst met een knipoog naar de Utrechtse herkomst van Maximus en is het eerste alcoholarme Utrechtse blond bier. De introductie wordt begeleid door de campagne ‘Bob drinkt 030!’

Ewald Visser, directeur Maximus Brouwerij hierover: “We hebben naar een alcoholarm bier gezocht dat qua smaak het dichtst aansluit bij de voorkeur van onze klanten. We zien de vraag naar kwalitatief goed alcoholarm bier steeds verder toenemen en vinden het belangrijk om ook praktisch zonder alcohol een uitgebalanceerde bierervaring te hebben. We zijn ervan overtuigd dat Aurora een heerlijk speciaalbier is voor als je (even) geen alcohol wilt of als je de Bob bent. Vandaar ook de ‘wijze uil’ op de fles!”

Aurora is een blond speciaalbier van hoge gisting, fruitig van smaak met tonen van meloen & perzik en een fijne bitterheid. Gebrouwen met een speciaal voor alcoholarm bier ontwikkelde gist die de dryhop met de Simcoe en Mosaic hop benadrukt. Naar verwachting komt Aurora later dit jaar ook op fust beschikbaar.

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus vormt het hart van de brouwerij en is vanuit haar proeflokaal te bewonderen. Maximus brouwt traditionele bieren met een moderne twist, zoals het bekroonde Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Amber Lager, HighHops IPA en Little Fred Session Blond en seizoensbieren en specials. Nieuw is de “Circus Maximus” serie op blik, waarbij bestaande bierstijlen een extra magie in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen.


Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten, met gezelligheid samenbrengen en verhalen vertellen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven