Maak kennis met Lowtide Brewing Company

Bij Ondernulpuntvijf speuren ze constant naar nieuwe sterren aan het firmament van alcoholvrij brouwen. Dat levert dikwijls prachtige ontdekkingen op. Heb jij bijvoorbeeld al kennis gemaakt met de bieren van de nieuwe Britse alcohol free only brouwerij Lowtide Brewing Company?


Het verhaal van Lowtide Brewing Company

Deze brouwerij uit Bath in het westen van Engeland is het levende bewijs van de enorme dynamiek in het segment alcoholvrij bier. Ze bestaan iets meer dan een jaar. Wie hun verhaal beluistert, zal beamen dat het hele corona-gedoe niet alleen veel ellende heeft veroorzaakt, maar ook verrassende nieuwe en goede dingen. Het idee om zelf alcoholvrije bieren te gaan creëren ontstond bij de beide eigenaren van Lowtide Brewing op het moment dat ze door de eerste lockdown maart 2020 hun goed betaalde banen kwijtraakten.Op dat moment ‘zaten’ Rob Buchinger-Jones en Dave Brown nog geen jaar in het alcoholvrije bier. In eerste instantie hadden ze het idee om een webwinkel te beginnen. Geboren vanuit milde frustratie: dat er geen plek was in Engeland waar ze terecht konden voor al het alcoholvrije bier dat ze echt wilden drinken. Dus besloten ze die zelf maar te creëren. Daarbij ontdekten de twee fervente thuisbrouwers én liefhebbers van alcoholvrij bier, dat er op het gebied van echt smaakvolle opties nog ontzettend veel potentieel onbenut bleef.


Alternatieve ideeën

Laten we wel wezen: daar hadden ze een punt. Wie eens kritisch kijkt naar het aanbod van bier zonder alcohol, kan niet anders dan concluderen dat verreweg de meeste brouwers ronddraaien in dezelfde kringetjes: die van het 0.0 pils of van de IPA. Bij de brouwers van Lowtide buitel(d)en de alternatieve ideeën over elkaar heen. Waarom je beperken tot hop als smaakmaker voor alcoholvrij bier? Waarom bijvoorbeeld niet ook mooie smaken creëren met selecte mouten? De mogelijkheden zijn er. Maar de brouwerijen die er gebruik van maken zijn vooralsnog op de vingers van een hand te tellen.


Op het terrein van kleur, geur en smaak is ook bij alcoholvrij bier the sky the limit. En Lowtide Brewing Co. heeft er serieus werk van gemaakt. Natuurlijk wordt ook het ‘hopforward’ segment bediend. Maar wat dacht je van bieren geïnspireerd door bruin Belgisch abdijbier of oerdegelijk en traditioneel Duits Kellerbier?


Bier met een goede body

Op dit moment werken Rob en Dave als contractbrouwers, net als veruit de meeste kleinere brouwers van alcoholvrij bier. Ideeën voor nieuwe bieren werken ze eerst zelf uit op kleine schaal. De smaak van hun bieren bouwen ze door te werken met bijzondere moutsoorten in hun low gravity receptuur. Daarnaast werkt Lowtide Brewing met flavour packs samengesteld uit natuurlijke smaakmakers. Dat resulteert in bieren met een goede body, waarin koolzuur een positieve invloed geeft op het mondgevoel. Bieren ook waarvan je een mooie, feestelijk gulle schuimkraag mag verwachten.


Artwork

Lowtide Brewing Co. vult al zijn bieren af op blik met een inhoud van een Engelse pint. Dat verklaart mede waarom die iets duurder zijn in aanschaf: er wordt absoluut niet beknibbeld op kwaliteit en je krijgt meer bier voor je geld. Wanneer je de blikken van Lowtide ziet, springt bovendien direct het ‘stellar can artwork’ in het oog.


Een ander onderscheidend punt van deze Engelse alcohol free brouwers zijn de spannende samenwerkingen die ze opzoeken. Mooie collabs tussen brouwers onderling zijn in de bierwereld natuurlijk wel vaker vertoond. Lowtide maakte de fruitige, droge pale ale Pale of Two Cities samen met Electric Bear Brewing. Deze brouwerij is in de Britse bierwereld een echte trendsetter op het terrein van craft.


Muzikale dimensie


Maar de samenwerkingsverbanden van Lowtide Brewing beperken zich niet tot de bierwereld alleen. Alcoholvrij bier drinken krijgt een verrassende nieuwe dimensie door de collab met een bevriende muziekproducent die brouwers Rob en Dave zijn aangegaan voor hun donkere bier Brune DMC. Met een QR-code op het etiket krijg je toegang tot een unieke afspeellijst op Spotify.


Een enthousiast verhaal over een stel toegewijde en innovatieve brouwers. Maar iedere brouwerij is natuurlijk zo goed als het bier dat jij inschenkt in je glas om te proeven. Hoe de bieren smaken van Lowtide Brewing Company lees je binnenkort. Dan kun je proefnotities verwachten van een drietal bieren uit de core range van deze Engelse alcoholvrije brouwers.


Ontdek de bieren van Lowtide Brewing Co.

Nieuwsgierig om de alcoholvrije bieren van Lowtide Brewing te proeven? Alle beschikbare smaken bij OnderNulPuntVijf vind je hier.

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven