top of page

Het succes van Mash Gang

Het succes van de Engelse brouwerij Mash Gang moet je zijn opgevallen. Daarom zullen we in deze blog wat meer informatie met jullie delen en onze persoonlijke kijk geven op het succes van deze vriendengroep uit Engeland.

One of their logo's. Can you read it? No, we neither. But we still know it is them.
One of their logo's. Can you read it? No, we neither. But we still know it is them.

Start-up

Laten we bij het begin beginnen. Tijden van corona zijn aangebroken en de lock-down verandert de wereld. Bij sommigen lijkt het alsof nieuwe delen van de hersenen zijn aangeraakt. Het ene creatieve project na het andere werd geboren. Zo ook bij deze vriendengroep uit Engeland. Ze begonnen bier te brouwen. Waarom? Omdat het kon. Ze brouwden 9 bieren in 3 maanden (wat echt heel veel is) en mensen wilden er meer van kopen. Zo simpel was het. Het was nooit hun bedoeling om een ​​bedrijf te starten, maar het is zover gekomen en we zijn erg blij dat ze dat hebben gedaan.


Waarom alcoholvrij?

Om zich te onderscheiden van de rest en in te spelen op de nichemarkt zijn ze alcoholvrij gaan brouwen. Ze zagen dat er steeds mooiere bieren op de markt kwamen met alcoholpercentages van 8% en hoger. Daar moest verandering in komen. Nu brouwen ze vooral bieren met een alcoholpercentage van 0,5%, maar in samenwerking met andere brouwerijen brouwen ze ook laag alcoholische bieren, bijvoorbeeld 2,5%


Dé Phantom brewery

Ze noemen zichzelf een "phantom brewery", wat eigenlijk gewoon een gypsy brouwerij is. Dat betekent dat ze bij andere brouwerijen brouwen en dat zie je vaak bij beginnende biermerken. Ook is het vaak voordelig om te profiteren van de kennis van andere brouwerijen. Zo is de ene brouwerij goed in het brouwen van stouts, terwijl een andere brouwerij goed is in het brouwen van sours. Krachten bundelen zien we vaker en dat werkt goed. Ze brouwen meestal met Northern Monk in Leeds en Fierce Beer in Aberdeen.


Succes

Mash Gang is vaste leverancier geworden van OnderNulPuntVijf. Mash Gang heeft ons om verschillende redenen echt geraakt.


1. Hun alcoholvrij bier onderscheidt zich van anderen

Wat we leuk vinden aan Mash Gang is dat hun alcoholvrije bieren altijd een duidelijk concept hebben. Of het nu gaat om snoepgoed uit de jaren 90 of bestaande producten zoals chocolademelk of cakemix: zij weten deze smaken goed te ontwikkelen en te combineren in hun bieren.


2. Hun can designs zijn geweldig

Aanvullend op het bovenstaande antwoord: ook de designs sluiten naadloos aan bij het concept van het bier. Het is een totaalpakket. Een verhaal. Een cadeau. Je ziet het, je wilt het. Je proeft het en je wilt weer iets anders van ze proeven omdat je weet dat het niet teleur zal stellen.


3. De variatie in hun collecties is groot

Wat we ook fijn vinden is dat alle stijlen gebrouwen worden. Steady lagers, sours, dubbele IPA's. Ze komen zelfs met een eigen stijl als die nog niet bestaat. Dat is moedig en soms ook een beetje grappig.


4. Ze brengen in hoog tempo bier na bier uit

Ze spelen mooi in op een doelgroep die graag een biertje proeft, en daarna weer een andere proeft. Natuurlijk hebben ze ook een aantal bieren in hun assortiment die doordrinkbaar zijn, zoals de Stoop Lagers of hun RAD IPA's, maar veel bieren zijn eenmalig lekker en doen verlangen naar de volgende.


5. Ze maken alcoholvrij bier cool

Laten we teruggaan naar dat concept. Of het nu gaat om hun podcasts, merchandise, marketingstunts, hun social media content. Je ziet gewoon dat deze mensen geloven in wat ze doen. Ze nemen de wereld met een korreltje zout. Dat ze van waanzin houden maar ook van hoogwaardige producten. Dat is wat een merk tot een prachtig merk maakt, en dat maakt ons tot fans van Mash Gang.


Update

Komen er meer Mash Gangs? Natuurlijk. Hieronder staan de nieuwste Mash Gangs die onderweg zijn naar ons. We zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden wanneer ze te koop zijn.

Cheers!

Team ONP5


Rad Gold
Rad Gold

Stadium Craft
Stadium Craft

Curse night
Curse Night

Chug Gold
Chug Gold

*Dit zijn de Mash Gang bieren die we tot nu toe hebben verkocht: Neskveik, Stoop, Stoop Extra Dry, Mangonada, Cap'n Krunk, Cryo Pop Tarts, Paradigm Shift, ADHD, Tears, Sour Batch Hops, Get Wavy, Rad, Very Small Moose and Chug.



34 views0 comments
lervig pineapple alcoholvrij

BELOWZERO POINT FIVE
BLOG

bottom of page