top of page

Dry January

DRY JANUARY BIJ ONP5

Begin het nieuwe jaar goed met Dry January. Bij ONP5 vind je de mooiste pakketten met bieren tot 0.5% om Dry January met gemak door te komen! Check je opties hieronder en geniet!

Dry January bierpakket

WAAR KOMT DRY JANUARY VANDAAN?

Het initiatief is in Finland begonnen, waar het al sinds de Tweede Wereldoorlog gebruikelijk is (zie deze blog) om een maand te stoppen met het drinken van alcohol. Via Engeland, waar de term Dry January ook vandaan komt, is het overgewaaid naar Nederland. Hoeveel mensen er inmiddels meedoen is moeilijk te zeggen.  Wel weten we dat er meer dan 40.000 mensen zich hadden aangemeld voor de Dry January module van IkPas. Een initiatief dat we van harte ondersteunen. 

WAAROM ZOU JE EEN MAAND STOPPEN MET HET DRINKEN VAN ALCOHOL?

Deze vraag krijgen wij vaker. Wij dringen dit nooit aan iemand op. Het is belangrijk dat je zelf achter je keuze staat. Als ervaringsdeskundigen, merkten wij zelf dat het onze kijk op alcoholhoudende dranken veranderde. Waar je op een verjaardag vaak naar een biertje of wijntje grijpt, zul je dit na dry-january wat bewuster doen. Het drinken van alcohol gaat niet meer zo snel op autopiloot. Je zult echt merken dat je fitter bent als je niet drinkt, dat je beter slaapt en dat je veel meer uit je weekend zult halen. Dat inzicht kan later in het jaar, wanneer je wel weer eens een drankje nuttigt, van pas komen en nemen ze je nooit meer af. 

WAT IS EEN GOEDE VERVANGER VOOR BIER MET ALCOHOL?

Grote kans dat je al wel eens een alcoholvrij biertje zoals Heineken 0.0 hebt gedronken. Sommigen vinden het prima, anderen vinden het heel erg vies. Als jij tot die laatste categorie behoort, dan zouden wij aanraden om eens voor een alcoholvrije IPA te gaan. Bij IPA's met alcohol merk je dat ze vaak erg bitter zijn. Bij een alcoholvrije IPA, valt dat wel mee. De bitterheid is vaak juist een mooie toevoeging en maskeert de afwezigheid van alcohol. Zo heb je toch een drankje met een kick, maar wel eentje waar je geen kater van krijgt. 

MOET IK MET DRY JANUARY 0.0% DRINKEN, OF KAN IK OOK 0.5% ALCOHOL BIEREN DRINKEN?

De regels bedenk je zelf. Er zijn mensen die heel streng detoxen van alcohol en voor 0.0 gaan. Er zijn ook mensen die de overstap maken naar alcoholarme dranken. Het komt er voorral op neer dat je het volhoudt en dat het een positieve ervaring is en geen negatieve ervaring. 

Mocht je vragen hebben over Dry January of over alcoholarm of alcoholvrij bier in het algemeen dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij geven je graag advies. Stuur een mailtje naar info@ondernulpuntvijf.com en als je mee gaat doen dan wensen wij jou veel succes! 

DE 4 BESTE TIPS OM DRY JANUARY DOOR TE KOMEN

1. Zoek anderen op die tegelijkertijd met je stoppen. Altijd handig om ervaringen te delen en elkaar even op te vangen als je onverwachts toch zin hebt in een drankje.

2. Haal geen alcohol in huis, maar daarentegen wel lekkere alternatieven. Als je drankkast toch voor het grijpen staat zet hem dan (een tijdje) ergens anders en haal je koelkast (tijdelijk) leeg. In de schuur of je kelder of kruipruimte kun je het vaak prima kwijt. 

3. Maak er een principe kwestie van. Zorg dat het (tijdelijk) niet drinken een regel is waar je je in ieder geval aan wilt houden. Dat helpt je om gemakkelijker NEE te zeggen op een feestje of een borrel en om je rug recht te houden als je na een lange dag werken toch naar een wijntje of een biertje snakt (of denkt te snakken 😉). Wij raden je aan om je niet af te zonderen van sociale activiteiten, maar er juist aan deel te nemen. Ervaar hoe het is om nuchter te zijn. Vind je het even leuk? Hou je het even lang vol? Ook dit inzicht kan enorm waardevol zijn.

4. Doe dingen waar je normaal geen energie voor hebt

Sporten op zondag ochtend of een lange wandeling maken in het bos? Je dag wordt een stuk langer als deze niet begint met een enorme kater.  

Wil je niet wachten tot Dry January maar meteen heerlijke 0.0 bieren kopen? check dan via onderstaande knoppen ons ruime aanbod aan alcoholvrije en alcoholarme (<0,5%) bieren en pakketten.

Lervig No Worries alcoholvrij bier
bottom of page